Biogasinstallatie

Diensten

Overzicht van onze diensten

Onderhoud

Biogas Plus beschikt over een eigen werkplaats en onderhoudspersoneel. Voor het onderhoud van uw biogas-, VDT-, hygiënisatie-, indik-, droog- of gasopwerkingsinstallatie of Bio2Net invoedstation heeft Biogas Plus speciaal opgeleide mensen met een ingerichte service bus en gereedschap. Indien u met ons een servicecontract afsluit, biedt dat het voordeel dat we, vooraf met u afgestemd, periodiek preventief onderhoud uitvoeren. Hierdoor kunnen storingen worden voorkomen. Uiteraard is het altijd mogelijk om zonder contract preventief en correctief onderhoud door ons te laten uitvoeren.

Storingsdienst

Biogas Plus beschikt over een servicedienst welke 24/7 bereikbaar is. Middels een centrale telefooncentrale kan een operator elke moment van de dag terecht voor het doorgeven van storingen. Uw storing krijgt een uniek ticketnummer, waarna de telefooncentrale contact opneemt met de betreffende servicemonteur. De servicemonteur neemt altijd binnen 8 uur contact met u op over de benodigde actie voor de storing. Veel kritische onderdelen zijn vanuit de voorraad leverbaar, waardoor adequate en snelle actie kan worden ondernomen.

Biologische begeleiding

Een biogasinstallatie kan niet rendabel functioneren als de biologie niet onder controle is. Biogas Plus heeft jarenlange ervaring in het biologisch beheren van de eigen installaties en het ondersteunen van haar klanten op biologiegebied. Biologieadvies kan bestaan uit aansturing bij het opstarten van een vergister, het opstellen van een menu, het toetsen van de toepasbaarheid van nieuwe producten of uit een maandelijkse evaluatie van het menu op basis van productie en analyses. Biogas Plus beschikt over een eigen laboratorium voor een aantal analyses en werkt daarbij samen met externe laboratoria  voor uitgebreidere analyses.

SDE subsidie's en meetzaken

Biogas Plus verzorgt SDE+ subsidie aanvragen voor biogasinstallaties. Daarnaast verzorgt Biogas Plus voor een grote groep klanten de meetprotocollen, meetrapportages en overige zaken die met de SDE afhandeling te maken hebben. Tevens heeft Biogas Plus ervaring met tal van andere subsidies die van toepassing kunnen zijn bij biogasinstallaties.

Vergunningsaanvragen

Biogas Plus verzorgt vergunningsaanvragen zowel op het gebied van de WABO (milieu en bouw) als de Wet Natuurbeheer voor biogasinstallaties. Ook heeft Biogas Plus een eigen tekenafdeling waardoor het merendeel van de benodigde tekeningen door Biogas Plus zelf opgesteld kunnen worden. Daarnaast werkt Biogas Plus nauw samen met een aantal milieu- en bouwbureau’s die de installaties kennen en daardoor snel de benodigde onderzoeken kunnen aanleveren.

Financieringsaanvragen

Biogas Plus verzorgt ondersteuning van financieringsaanvragen voor biogasinstallaties. Deze ondersteuning kan bestaan uit het opstellen van een rendementsberekening welke mogelijk kan worden onderbouwd met een massa-, energie- en/of warmtebalans. Tevens kan een controle worden uitgevoerd op het geprognotiseerde menu van de installatie. Indien gewenst kan Biogas Plus een controle uitvoeren op de CAPEX en/of en offerte leveren voor de bouw van (onderdelen van) de complete biogasinstallatie.

GVO bemiddeling en ISCC certificering

Biogas Plus bemiddeld in de verkoop van uw groen gas certificaten (GVO's) en groen gas. Door het uitgebreide netwerk van Biogas Plus ontvangt u hiervoor altijd een hoge of marktconforme prijs. Daarnaast ondersteund Biogas Plus in het ISCC certificeren van uw installatie, inclusief het opstellen van het bijbehorende administratiesysteem.